Épületbontás

Épületbontás

Cégünk egyik fő profilja a bontás.

Vállaljuk családi házak bontását, ipari létesítmények (gyárak, csarnokok) bontását, illetve egyéb műtárgyak és betonszerkezetek, hidak, felüljárók bontását mind gépi bontással és kézi bontással. A bontásból származó haszonanyagokat szükség esetén tovább feldolgozzuk. Daráló-, törő- és aprítógépek segítségével az épületbontási hulladékok nagy részét hasznosíthatjuk. Előállíthatunk például betondarálékot, aszfaltdarálékot, téglaőrleményt, vagy ezek keverékét. Amennyiben házépítés előtt áll, és a régi házát bontani kényszerül, vagy feleslegessé vált romos házat szeretne lebontani az X-Masin Kft.-t bízza meg! Gyors és szakszerű munkával bontjuk el az, épületeket, a keletkezett törmeléket elszállítjuk. Lakóház, melléképületek vagy akár egész gyártelep, ipari létesítmények bontási munkálatait elvégettük.

Bontási technológiák

Kézi épületbontás

Ahol még van mit újrahasznosítani, ott kézi bontással dolgozunk. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy valami újat építhessünk abból, amit lebontottunk. Minden bizonnyal a kézi bontás a legzöldebb megoldás, mert amellett, hogy nem keletkezik károsanyag kibocsátás, az épületből kitermelt építőanyagok újrahasznosíthatóak. Ez a tulajdonosnak is hasznos, mert ha nem is ő maga használja fel ezeket, de bevételt generálhat, amit aztán az új épület költségeibe forgathat vissza.

Gépi házbontás

Kis- és nagygépes bontás ott, ahol nincsenek akadályok. Olyan esetben érdemes ezt választani, amikor az építési anyagokat már nem kívánjuk felhasználni. A gépi bontás akkor lehet hasznos, ha a bontandó épületből már nem kívánunk kinyerni más anyagot, vagy annak szerkezete mindenképpen megkívánja a nagy erővel rendelkező gépek alkalmazását.

Kombinált bontás

Általában az épületek bontásánál kézi és gépi bontást kombináltan célszerű alkalmazni. Így a még használható eszközök épségben megmenekülnek. A kombinált épületbontás a fenti két módszer együttes alkalmazását jelenti. Ez meggyorsíthatja a műveletet és meghagyja az újrahasznosítás lehetőségét is.

Az épületbontás, házbontás után a sávalap felszedése elmaradhatatlan, hiszen a nélkül se új épületet, se megfelelő tereprendezést nem lehet végezni. A bontást követően tereprendezéssel készítjük elő a területet az új épület számára.