Hulladékhasznosítás, darálás, törés, osztályozás

 

 

Hulladék hasznosítás

Az házépítésből és bontásból keletkező hulladékok hasznosítása az építőiparban világszerte terjed. A bontási hulladékok feldolgozását törőgépek, osztályozók, az anyagok mozgatását kotrók és homlokrakodó munkagépekkel biztosítjuk.

A bontásokból kikerülő inert hulladékot pl. beton, tégla, cserép, aszfalt, az európai uniós követelményeknek megfelelően újrahasznosítás céljából speciális darálógépek segítségével feldolgozzuk. A darálás után a kapott anyagot osztályozógéppel osztályozzuk különböző szemcseméretű frakciókra.

Az építési hulladékok és a hasznosítás során keletkező másodnyersanyagok hasznosítási lehetőségei elsősorban azok összetételétől függnek. Az uniós gyakorlatban már egyre nagyobb teret hódítanak a primer anyagokkal szemben az újrahasznosított építőanyagok, melyek megfelelő minőségben előállítva remek alternatívát nyújtanak talajjavító és kiegyenlítő rétegként például térburkolatok, utak, járdák, csarnokok alá alkalmazva, nagy teherbírású ideiglenes utak építésére és útalapként felhasználva.

Másodnyersanyagok hasznosítási lehetőségei

Másodnyersanyagok ajánlott felhasználási területei:

talajjavító és kiegyenlítő rétegként például térburkolatok, utak, járdák, csarnokok alá, nagy teherbírású ideiglenes utak építésére és útalapként.